OVOCNÉ PÁLENKY

(17 produktů)

 

Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šňaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. Moderní pálenice jsou vybaveny ultrazvukovým zařízením pro umělé stárnutí pálenky. 

Mezi nejznámější a nejlepší pálenky můžeme zařadit slivovice, meruňkovice, hruškovice. Do kategorie pálenek také patří například calvados, bezinkovice a mnoho dalších.

 

Řadit dle:

Země

  • Česko (7)

Cena

-
0 ks
Košík: 0
0 ks
Alkoholové výrobky prodáváme pouze osobám starším osmnácti let.
Prohlašuji, že je mi 18 a více let.
Alkoholové výrobky prodáváme pouze osobám starším osmnácti let.