LIKÉRY

(71 produktů)

 

Příprava
Likéry se připravují vyluhováním bylin, koření nebo dalších aromatických a chuťových přísad ve vodě nebo líhu a přidáním cukru atd. Některé likéry jsou připravovány destilací aromatických a ochucovacích surovin.

Druhy likérů
Existuje velké množství druhů likérů – bylinné, kávové, čokoládové, vaječné, ovocné, krémové a likéry z koření. Pijí se samotné, nebo se používají při přípravě drinků i pokrmů. Dále se dělí na sladké, polosladké a ovocné (neboli ratafie), na krémy a hořké likéry. Likéry, které mají obsah cukru 10 kg ve 100 litrech a obsahují přísadu aroma se nazývají dvojnásobné pálenky. Občas nejsou slazené vůbec, mohou být barvené i nebarvené. Likéry vyráběné s použitím ovoce nebo obsahují přísadu ovocné šťávy se nazývají ratafie.

Příklady likérů
bezinkový, broskvový, čokoládový, jahodový, kávový, kokosový, konopný, meruňkový, medový, ořechový, puškvorcový, vaječný, vanilkový, zázvorový

Anýzovka, Cordial, Čert, Griotka, chartreuska, Kmínka, Karpatská hořká, Maraskino, Pastis, Pepermint (zelená), Triple sect (z pomerančové šťávy).

Ovocné bylinné likéry, alkohol, který každý dobře zná. Zkuste třeba nejlepší likéry BARTIDA, které se hodí ke každé příležistosi ať je čas vánoc a nebo rodinné oslavy či jen posezení s přáteli.

 

Řadit dle:
předchozí12233další
předchozí12233další

Země původu

  • Belgie (1)
  • Bolívie (1)
  • Česko (8)
  • Dánsko (1)
  • Francie (30)
  • další (+3)

Cena

-
0 ks
Košík: 0
0 ks
Alkoholové výrobky prodáváme pouze osobám starším osmnácti let.
Prohlašuji, že je mi 18 a více let.
Alkoholové výrobky prodáváme pouze osobám starším osmnácti let.